Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Labels

Find Us On Facebook

Labels

Random Posts

Social Share

Events

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

?max-results=10">More
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">More');
?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");
J.K.Rowling

J. K. Rowling – egy szőke nő varázslatos fantáziával


Ma már minden róla szóló írásban felemlegetik azokat az éveket, amikor egész napokat kávéházakban töltött lányával, hogy ne a hideg lakásban kelljen fagyoskodniuk. Egy kávéházban fejezte be a Harry Potter első részét is, amely – bár kezdetben nem hitt benne – rövidesen világsiker lett.

Rowling ma már Anglia egyik leggazdagabb asszonya, több pénze van, mint a királynőnek, s azon kevesek egyike, aki a vagyonát nem örökölte, és nem is cégvezetőként szerezte, hanem kizárólag csak saját magának és a fantáziájának köszönheti. Rowling a gyorsan jött hírnévvel is okosan bánik: orvos férjével és három gyermekével megpróbál távol maradni a show-biznisz zajos világától. Vagyonából nagylelkűen adakozik, a Harry Potter ötödik részének kiadása előtt például a könyv első oldalainak megjelentetésére kizárólagos jogot adott a hajléktalanlapoknak.

A sors kiemelkedő fantáziával áldotta meg Harry Potter kitalálóját, aki már gyerekkorában is saját műveivel szórakoztatta testvéreit. Az egyetemen franciát és klasszika-filológiát tanult, majd titkárnőként dolgozott. Már akkor körvonalazódott benne Harry Potter figurája, s a történetet Portugáliában is folytatta, ahol angoltanárnő lett. Itt született meg első kislánya is, akivel aztán a válása után sokat kellett nélkülöznie.

About Grácia Roxfort

2 coment�rios:

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Popular Posts

Most Popular