Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Labels

Find Us On Facebook

Labels

Random Posts

Social Share

Events

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

?max-results=10">More
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">More');
?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");
J.K.Rowling

JK Rowling 10 millió fontos adománya


A Harry Potter könyvek szerzője nagyvonalú adománnyal támogatja az Edinburgh-i egyetemet, ahol az anyja nevét viselő kutatóközpontot hoznak létre a szklerózis multiplex "titkának leleplezésére".

A szklerózis multiplex egy súlyos autoimmun betegség, amely a központi idegrendszer gyulladásával jár. A rosszul működő immunrendszer az idegsejtek nyúlványait körülölelő velőshüvelyt támadja meg, feloldja, roncsolja azt. A szklerózis multiplex elnevezés arra utal, hogy számos idegszálon, azaz többszörösen (multiplex) alakulnak ki kemény heges területek (szklerózis).

JK Rowling édesanyja 45 évesen a szklerózis multiplex szövődményeibe halt bele. A sikeres írónő arra is utalt, hogy szeretne "valamit visszaadni" Edinburgh városának.

Az Anne Rowling nevét viselő klinika más degeneratív betegségeket is kutatnak majd, így az Alzheimer, a Parkinson és a Huntington kórt.

JK Rowling még szegényen az edinburgh-i kávéházakban kezdte írni Harry Potter történeteit. Mostani adománya a legnagyobb, amelyet valaha is tett, egyben a legnagyobb összegű támogatás, amit az Edinburgh-i egyetem eddig kapott

About Grácia Roxfort

0 coment�rios:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Popular Posts

Most Popular