Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Labels

Find Us On Facebook

Labels

Random Posts

Social Share

Events

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

?max-results=10">More
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">More');
?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");
Filmszereplő

Harry Potter-film után Shakespeare-darab: Ralph Fiennes A viharban

Ralph Fiennes-t A vihar című Shakespeare-darabban láthatja ősszel a londoni West End közönsége. A világhírű brit színész azt reméli: a Harry Potter-sorozat utolsó részének nyári sikere sok fiatalt is a színházba vonz majd, hogy élőben is láthassák a varázsló-saga főgonoszát.

Ralph Fiennes, aki a Potter-filmekben Lord Voldemortot játszotta, Prosperót alakítja a The Theatre Royal Haymarket október 29-ig tartó előadássorozatában Trevor Nunn rendezésében.

Mint azt a BBC Radio 4 egyik műsorában elmondta, bízik abban, hogy a fiatal Harry Potter-rajongókat, akiket általában nem nagyon érdekel Shakespeare, vonzza majd az előadás. Felidézte, hogy egy Jennifer Lopezzel forgatott romantikus komédia, az Álmomban már láttalak bemutatója után Ibsen Brand című darabjában lépett színpadra. ˝Egy csomó J Lo-romkom rajongó eljött az Ibsen-darabra, ami szerintem nagyszerű volt˝ - emlékezett vissza az angol színész.

A varázsló-saga utolsó darabja, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész több jegybevételi rekordot is megdöntött. A Potter-filmekben Fiennes arcát szinte teljesen eltorzították, ám a rajongók így is felismerik az utcán. ˝Reméltem, hogy Voldemort orrnélkülisége segít megúszni a dolgot, de sajnos nem ez a helyzet˝ - mondta a színész, akit így időnként bizony ˝levoldemortoznak˝.

Megjegyezte: reméli, hogy azok a Harry Potter-rajongók, akik eljönnek A viharra, ugyanannyira szeretni fogják Shakespeare-t, mint ő. ˝Shakespeare-ben van egyfajta kifejezőerő, amelyet rendkívül izgalmasnak találok, és remélem, hogy mások is így látják˝ - tette hozzá Fiennes.

A vihar és a Harry Potter-filmek között látszólag nagy a kontraszt, ám a színész szerint van hasonlóság a színészi játékban. ˝Amikor az ember játszik, az mindennél fontosabbá válik. Bármilyen is a kontextus, annyira valósnak, közvetlennek és hitelesnek kell lennie, amennyire lehet˝ - hangsúlyozta.

A 48 éves Fiennes rengeteg Shakespeare-szerepet játszott és az idei Berlinalén mutatták be a Coriolanus filmváltozatát, amelyet rendezőként is jegyez. Ennek ellenére örül annak, hogy ezúttal Trevor Nunn ült a rendezői székben. ˝Csodálatos dolog, ha nem nehezedik az emberre ez a felelősség, ha csak egyszerűen nekivághat: fejest ugrok bele és Trevor Nunn majd megmondja, hogy működik-e vagy sem, hogy milyen irányba kell elmenni. Ez hatalmas megkönnyebbülést jelent a Coriolanus után˝.

Arra a kérdésre, miszerint a sok Shakespeare-szerep után tervezi-e, hogy sorra veszi az összes darabot, elárulta: nagyon szeretné eljátszani a Téli regében Leontes szerepét és nem tud szabadulni a Macbeth gondolatától. ˝Lear király? Az még egy pár évvel odébb van˝ - véli Fiennes, megjegyezve, hogy már le is csúszott egy párról. Szerette volna eljátszani például V. Henriket (aki 35 évesen halt meg), de erről már végleg lemaradt.

About Grácia Roxfort

0 coment�rios:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Popular Posts

Most Popular