Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Labels

Find Us On Facebook

Labels

Random Posts

Social Share

Events

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

?max-results=10">More
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">More');
?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");
Emma Watson

Boszorkányság miatt átkozták ki a Harry Potter színésznőjének rokonát

Emma Watson, aki boszorkányt játszik a Harry Potter filmekben, hordozhat génjeiben „mágikus erőt”, hiszen rokona egy boszorkányságért elítélt 16. századi nőnek.

A Hermione Granger boszorkány szerepéért 18 millió fontot bezsebelő 19 éves Watson vérségi kapcsolatban áll a 14 generációval ezelőtt élt Joan Payle-lel.

Watsonnak, az Essex grófságbeli Great Walthamból származó távoli rokona egyike annak a 270 személynek, akiket fennmaradt korabeli dokumentumok szerint boszorkányság vádjával fogtak perbe Erzsébet királynő uralkodása idején. Payle-t azonban – a dokumentumok tanúsága szerint – csak kiátkozták az egyházból, de nem égették meg. Bár a nő elítélésének részletei tisztázatlanok, úgy tűnik, nem házasodott meg, ezeket a szegény védtelen embereket pedig koruktól függetlenül akár egyedülállók, akár özvegyek voltak, általában boszorkánysággal vádolták meg a 16. században.

Anastasia Tyler genealógus, aki Watson genetikai örökségét vizsgálta, nem mindennapi jelenségnek tartja, hogy egy 16. századi boszorkányper vádlottjának családfáját tanulmányozhatjuk. A genealógusnő szerint a Payle gyakori családnév, és viselői az 1500-as évekből, egy az Essex grófságban lévő szűk, mindössze 100 mérföldes körzetből származnak.

Watson Oxfordshire-ben nevelkedett – mintegy 100 mérföldre e területtől.

The Telegraph

About Grácia Roxfort

0 coment�rios:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Popular Posts

Most Popular