Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Labels

Find Us On Facebook

Labels

Random Posts

Social Share

Events

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

?max-results=10">More
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">More');
?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");
J.K.Rowling

Betelt J. K. Rowling pohara

A sajtó ellen fordul a Harry Potter-könyvek írónője, a milliárdos szerzőt elűzte otthonából az őt övező médiafelhajtás. J. K. Rowling felszólította a brit politikai vezetőket, hogy vezessenek be új médiaszabályozást, amely védelmet nyújt a sajtó zaklatásai ellen. 

 A Harry Potter-regényfolyam nagy tekintélynek örvendő írója csalódottságának és elégedetlenségének adott hangot, amiért David Cameron miniszterelnök közömbösen reagált Brian Leveson kétezer oldalas jelentésére, amelyben a bíró ajánlásokat fogalmazott meg a média áldozatainak védelmében. Leveson jelentésének egyik megállapítása szerint a brit sajtó alkalmanként "ártatlan emberek életét dönti romba". A bíró ezért ajánlásai között megfogalmazta, hogy a nyomtatott sajtó új szabályozására van szükség. 

 Cameron üdvözölte a javaslatot, de a sajtószabadságra hivatkozva vonakodik a szabályozás megváltoztatásától. Rowling a sajtó zaklatásainak áldozataiért kampányoló Hacked Off csoport honlapján osztotta meg aggodalmát amiatt, hogy semmi sem történik a sajtó féken tartására. A 47 esztendős írónő emlékeztetett rá, hogy tavaly a médiaetikával kapcsolatos vizsgálatok idején az újságírók zaklatása kiűzte az otthonából, és ötéves lányát sem kímélték. A Hacked Off pénteken online petícióban sürgette Cameront és más vezető politikusokat, hogy a Leveson-jelentésben megfogalmazott ajánlásokat teljes egészében léptessék életbe.

About Grácia Roxfort

0 coment�rios:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Popular Posts

Most Popular