Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Labels

Find Us On Facebook

Labels

Random Posts

Social Share

Events

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

?max-results=10">More
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">More');
?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");
J.K.Rowling

A milliomos írónő bevallotta ifjúkori botlásait

A Harry Potter-könyvek szülőanyja, J. K. Rowling most furcsa kis titkait osztotta meg a világgal.
Joanne K. Rowling már kamasz lányként is foglalkoztatta az írás. Igaz, ebben az életkorban a legtöbb lány vezet naplót, ír feljegyzéseket, de Rowling ezt is másképp tette, mondhatni műfaji újítással, mint egy átlagos 16 éves.
Rowling ugyanis saját magának írt leveleket. Most az egyik ilyen levele, Joseph Galliano A boldogság megtalál című könyvében látott napvilágot – ebből idézett részleteket nemrégiben a Stern.
Az írónő ebben a levélben elárulta ifjúkori, divattal kapcsolatos bűneit, melyeket - saját bevallása szerint - utólag megbánt. Emellett a levélben szerelmi tippeket is adott. (Ezeket viszont nem bánta meg.) Rowling egyik öltözködéssel kapcsolatos üzenete így szól: „a világospiros, puha kertésznadrág nem jó ötlet, még 1983-ban sem”. Továbbá: „a világosszőke haj lehet, hogy fantasztikusan jól áll a Blondie-énekesnő Debbie Harrynak, de neked nem”.
Szerelmi tippjei is furcsák, ezt írta: „Ne kezdj ki a nagybőgősökkel. Eggyel sem.” Fiatalkori énjét pedig így vigasztalta: „Egy napon találkozni fogsz Morisseyvel is (a 80-as évek híres The Smith együttesének énekese és dalszerzője). És akkor már ő is tudni fogja ráadásul, hogy te ki vagy.” Nos, ez utóbbi tippje inkább jóslatnak minősíthető. Hiszen ma már nem csak Morissey, de az egész világ ismeri J. K. Rowling nevét.

About Grácia Roxfort

0 coment�rios:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Popular Posts

Most Popular